MENY

Grillen & glöden

För att uppnå bästa möjliga resultat är det viktigt att du rengör grillen efter varje använding. Jag rekommenderar briketter. Dessa är lite dyrare än vanlig grillkol men de håller i gengäld värmen mycket längre. Detta är perfekt för dig som antingen ska grilla större bitar kött eller om du ska grilla under en längre tid.

Kött

Stora köttbitar blir saftiga och goda på grillen och det går även bra att grilla och skära av allt eftersom för att t.ex. göra hemmagjord kebab. Allt kött som skall grillas blir bäst om det är rumstempererat. Ta ut det ur kylskåpet ca 30 minuter innan det skall läggas på grillen. När köttet är färdigt bör du låta det vila ett par minuter innan servering. På så sätt hinner safterna i köttet fördela sig jämnt.Fågel

Vid tillagning av kyckling är god hygien mycket viktigt. Se till att tvätta händer, kniv och skärbräda ordentligt efter det att du arbetat med rå kyckling. Kyckling är mycket gott att grilla,men var alltid observant så den är färdiggrillad. Köttsaften skall vara klar och inte rosafärgad.

Fisk

När du grillar fisk är det en fördel om du väljer lite fetare eller fastare fiskar, t.ex. lax, makrill, marulk och tonfisk. Fisk blir snabbt klar på grillen. Håll koll på grilltiden så undviker du att fisken blir för torr.